Botschner János üzente 11 éve

Pistikém egyetértek veled!!!!

Válasz

Bálint István üzente 11 éve

Még mielőt bárki elkezdené tárolgatni bárhol, mindenkit kérek NE tegye hihetetlenül veszéjes .

Válasz

Botschner János üzente 11 éve

Zolikám jó helyen jársz de van még néhány mérés ami ezt pontosítani kell.És tulajdon képpen,nemcsak a termelés számít.Hanem sok minden, pl-hő-nyomás,fotonok száma,ami beszivárog a bonton lévö üveg edény falán.Ezek mind befolyásoló tényezők.Az adagolás problémája, ha áram nélküli bontásról beszélünk.Egy írányu utca megoldása,Én amíg ezek nincsenek pontosan ki dolgozva,adig nem szabad köz kincsé tenni.Mert ha a hírogén robban az nem kímél semít se.Arobbanásí hőmérséklet 6000-C-fok felett van.

Válasz

Szabó Zoltán üzente 11 éve

Zárt rendszerben vajon nyomás alatt is keletkezik hidrogén?
Ebben az esetben lehetne tartályban tárolni, a maximális nyomást gondolom az alu mennyiségével be lehetne korlátozni.
A dolog annyiból érdekes, hogy mobil használat esetén (közlekedés) nem kell energia az előállításhoz. Az alumíniumot lehet szállítani és a vizet is. Ezknek az adagolása több nagyságrenddel kisebb energiát igényel, mint egy járművet mozgatni. Úgy lehetne felfogni, mint egy akkumulátort.
Ha 100 kg alumíniumból lehet kinyerni annyi hidrogént ami elég 3-400km-re, akkor működhet a dolog. (persze, ha visszanerhető mondjuk később otthon, az alumínium)
Egyébként vegytiszta aluminium víz alatt nem lép reakcióba a vízzel? Víz alatt is oxidálódik? Elvileg a gallium csak azért kell, hogy ne rozsdáljon be az alu.

Válasz

Bálint István üzente 11 éve

Enyire nem méjetem a témába csak bemutatásnak szántam a kis videót . Gyakorlatban nehezen használható mivel a rekciót nemlehet leállítani azonnal és ez igencsak megnehezíti a felhasználást .

Válasz

Szabó Zoltán üzente 11 éve

Valahol olvastam, hogy alumínium gallium ötvözetről van szó. A gallium nem engedi, hogy az aluminium felületén oxidréteg keletkezzen és ezért az alumínium reakcióba lép valamivel.
Hidrogén keletkezik, és állítólag a visszanaradt masszából ki lehet nyerni a galliumot és alumíniumot újra.
Ha ez a visszanyerés így van, akkor igéretes a dolog. A dyscoverin is volt.

Válasz

Botschner János üzente 12 éve

Bocsánat kedves Zoli ha esetleg Misiztem.Víz tisztitást othon a kerti kutból is lehet csinálni,nem egyszerű és nem is olcsó.De túl éléshez szűkség van vízre is.És még a mocsár vizét is kilehet tísztítaní,hogy íható legyen.

Válasz

Csáki Zoltán üzente 12 éve

bocsi nátrium-hidroxid

Válasz

Csáki Zoltán üzente 12 éve

Kőzben kiderült, hogy az a víz nem is olyan tiszta. Ugye Misibá? A kálium-hidroxid hatására maróvá válik a vegyület, és exoterm folyamat ráadásul. Azaz melegszik nemkicsit. Az aluminium pedig akár háztartási alufólia is lehet. Tiszta víz mi?

Válasz

Csáki Zoltán üzente 12 éve

hello
zoli vagyok, es az erdekelne, hogy miféle aluőtvőzet csinál ilyet a tiszta vízzel, es hol milyen áron beszerezhető ez a csodamatéria?

Válasz

Botschner János üzente 12 éve

Kedves Misi jó ötlet,ki kéne dolgozni a folyamatos bontást a gépkocsiba.Szurkolok Üdv Jani

Válasz